0726277809

workout@trainingroom.ro

Fitness Coaching, Condiție Fizică și Mobilitate Articulară

Antrenamente

Training Room Fitness 1 1

Fitness Coaching

Pasiunea pentru fitness coaching și psihologie sportivă a existat pentru mine de pe vremea copilăriei și mai exact în adolescență, atunci când practicam sport de performanță, iar cu ajutorul antrenorului meu, dar și datorită unui spirit autodidact reușeam să îmi cresc în mod remarcabil performanțele sportive prin diverse metode și tehnici pe care mi le aplicam la acea vreme. Mai departe, în calitate de antrenor, pentru a eficientiza tot procesul, am aplicat fitness coaching-ul în mod constant în antrenamentele oamenilor pe care îi antrenez, dar și cu colegii mei de echipă de la Training Room susținându-i să facă schimbări remarcabile în profesia și viața lor. Ai ales să faci mișcare? Te anunț că exercițiul fizic înseamnă transformare, adaptabilitate celulară, schimbare. Așadar, te angajezi în mod conștient, așa cum se spune, la singura constantă a vieții care este: SCHIMBAREA.

Un antrenor combină un proces sistematic de fitness coaching și antrenament personal (fitness coaching sau instruire de fitness) pentru a oferi clienților posibilitatea de a dezvolta un stil de viață potrivit, precum și capacitatea și încrederea în sine de a menține un stil de viață cât mai sănătos.

Acesta include un nivel de activitate fizică regulată suficient pentru: a crește energia fizică, mentală și emoțională, a gestiona greutatea și stresul, prevenirea sau tratarea riscurilor pentru sănătate.

Prin programul de fitness coaching și o evaluare și investigare atentă, prin colaborare, prin rezolvarea problemelor și stabilirea de obiective și printr-un dialog sigur, deschis și onest, antrenorii își ajută elevii să înțeleagă mai clar unde se află, unde doresc să ajungă și cum să ajungă acolo. Prin responsabilitate oamenii care intră într-un program de fitness coaching cu un antrenor personal își onorează angajamentele de a-și atinge obiectivele, realizând mai mult decât credeau că este posibil atunci când au început.

Fitness coaching by Andreea Pavel
Conditie fizica 1
Conditie fizica 2 scaled
Training Room Conditie fizica 2

Condiție Fizică

Când discutăm despre mișcare, fie că are ca și scop obținerea unei mai bune stări sănătate, scădere în greutate, un aspect fizic mai plăcut, o stare mentală mai bună, sau performanțe fizice mai înalte în practicarea unui sport favorit, termenul
“condiție fizică“ devine element-cheie. Condiția fizică este determinată de o combinație de factori inclusiv exercițiul fizic regulat, dieta sănătoasă, odihna adecvată și evitarea obiceiurilor nesănătoase, cum ar fi fumatul și consumul excesiv de alcool.

A avea o bună condiție fizică înseamnă adesea a avea o greutate sănătoasă, un sistem cardiovascular puternic, o rezistență și o forță fizică bune, flexibilitate și o stare mentală pozitivă. În baza elementului de CONDIȚIE FIZICĂ un antrenor stabilește să lucreze, să planifice, să gândească programe de antrenament pentru a produce acele transformări în corpul oamenilor pe care îi antrenează.

Ființa umană este o creație atât de complexă și unică, cu multiplele sale sisteme și funcții. Fiecare necesită partea sa de atenție. Nu poți crea armonie și echilibru în obținerea performanțelor fără a avea grijă de acești 5 stâlpi ai condiției fizice: mobilitate-suplețe, coordonare, forță, viteză, rezistență. Fiecare dintre ei adresându-se unor funcții diferite ale corpului nostru și fiind obținuți prin intermediul unor eforturi și antrenamente specifice. De aceea, promovarea sau practicarea doar a unui anumit tip de efort sau formă de mișcare pe care o preferăm sau pe care am fost influențați de diverși reprezentanți ai domeniului, nu va aduce rezultatele mult dorite și ceea ce are nevoie ființa umană: un corp puternic, sănătos, frumos și longevitate în condițiile funcționării la capacitate maximă a organismului.

Training Room Mobilitate 2

Mobilitate Articulară

Antrenementele pentru sănătate și mobilitate articulară sunt vitale pentru sănătăte și fitness. Acestea se referă la capacitatea articulațiilor de a se mișca liber și eficient prin gama completă de mișcare, fără durere sau restricții. Articulațiile au nevoie să se miște cât mai aproape de nivelul pe care natura ne-a creat. O bună mobilitate și sănătate articulară pot îmbunătăți performanța în activitățile zilnice și în exercițiile fizice, reducând riscul de leziuni și contribuind enorm la prevenirea sau eliminarea durerilor musculare și articulare provocate în special de stilul modern de viață și noile profesii ce au un caracter din ce în ce mai sedentar.

Undeva pe la începutul anului 2017, atunci când am experimentat un accident pe pârtia de schi și apoi tot procesul cu: faza preliminară operației, intervenția pentru înlocuirea (LIA) ligamentului încrucișat anterior, recuperarea și post-recuperarea, a fost momentul în care mi-am schimbat complet viziunea și abordarea în ceea ce privește antrenamentele de fitness pe care le fac pentru oamenii cu care lucrez, dar și pentru mine. Am înțeles că antrenamentele pentru pregătirea articulațiilor și mai exact mobilitatea articulară necesită o atenție și o abordare separată, cu atât mai mult cu cât tot ceea ce facem zilnic cu corpul nostru și toate obiectivele noastre fizice, depind de nivelul de mobilitate.

Mobilitate scaled